Općina Hercegovac
ZASJEDANJE OPĆINSKOG VIJEĆA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 26 Siječanj 2012 17:01

U Hercegovcu su jučer zasjedali članovi Općinskog Vijeća, na kojoj su donijeli nekoliko odluka i zaključaka. Oni će se uskoro ponovno sastati, ali u svečanijem tomu, s obzirom da Hercegovac idući tjedan obilježava Dan Općine. Potvrđeno je da će i djeca rođena ove godine dobiti dar od petsto kuna, kao i 11 novorođenih prošle godine. Za njih će prijem kod općinskih čelnika biti organiziran idući tjedan, uoči Dana Općine. Hercegovčanski vjećnici razgovarali su i o programu obilježavanja skorog Dana Općine, te donijeli i odluku o daljnjem sufinanciranju umjetnog osjemenjivanja stoke, sa sto kuna po postupku, što će, prema očekivanju, Proračun općine teretiti s oko sto tisuća kuna. Jedan od lijepih zaključaka s jučerašnje sjednice je onaj o darivanju rashodovanog računala iz općinske uprave. Plan je bio time razveseliti neku od obitelji s više djece, no one kojima je upućen prijedlog, računalo su već od nekog drugog dobile na dar. Stoga je računalo još na čekanju, a ne završi li u mnogobrojnoj obitelji, bit će od pomoći nekoj od tamošnjih udruga.

Izvor: www.garesnica.net

 
NAJČITAČI HERCEGOVCA PDF Ispis E-mail
Utorak, 24 Siječanj 2012 14:02

Voditelj knjižnice - Tihomir PokopacU hercegovčanskoj knjižnici krajem prošle godine popunjen je fundus knjiga te sada postoji oko osam i pol tisuća svezaka, nudi se veliki broj slikovnica za najmlađe, te mnoštvo novih naslova iz lektire za niže i više razrede osnovne škole. Isto tako nabavljena su i najčitanija djela svijetske beletristike te naslovi različitih znanstvenih disciplina. U knjižnici postoji i dječiji kutak s igračkama koji veseli najmlađe posjetitelje. Nove knjige nabavljene su sredstvima ministarstva kulture krajem prošle godine. Radno vrijeme knjižnice u Hercegovcu je od 11,30 do 15 sati. Knjižnica ima 263 korisnika, a prošle godine članstvo su obnovila 72 člana. Članarina je simbolična, za osnovnoškolce iznosi 10, dok je za ostale čitatelje 20 kuna. Spomenimo još najčitače za 2011. godinu; to su Svjetlana Kuserbanj koja je pročitala 54 naslova u kategoriji odraslih dok je najmlađi dvanaestogodišnji Robert Beki titulu najčitača zaslužio pročitavši 40 naslova. Najčitači će biti i nagrađeni nekim dobrim naslovom od hrvatskih izdavačkih kuća te zahvalnicom matične kuće iz Bjelovara na susretu najčitača koji će se 22. travnja održati u Čazmi.

Izvor: www.garesnica.net

 
DAN OPĆINE PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2012 12:13

Dan Općine Hercegovac je 5. veljače, a svečanost u povodu proslave počinje u petak 3. veljače 2012. godine. Program obilježavanja:

Petak, 03.02.2012. godine

                  11,30 sati - Doček gostiju

                  12,00 sati - Svečana sjednica Vijeća Općine Hercegovac u Hrvatskom seljačkom domu

                  13,00 sati - Domjenak i druženje

 

                  17,00 sati - Proglašenje sportskih djelatnika ZŠU Općine Hercegovac

...

Više...
 
REFERENDUM O EU PDF Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Siječanj 2012 12:01

referendum euJučer je održan referendum o EU kojim su građani Republike Hrvatske odlučivali o ulasku u Europsku uniju. Prvi službeni nepotpuni rezultati pokazuju da je 66,27% birača glasalo ZA, a 33,13% PROTIV ulaska. Što se tiče općine Hercegovac, ZA je glasalo 58,13%, a protiv 41,59%. Detaljnije rezultate za općinu Hercegovac možete pogledati ovdje.

Izvor: www.izbori.hr

 
POZIV NA PREDAVANJE PDF Ispis E-mail
Srijeda, 18 Siječanj 2012 11:18

Poziv na predavanje na temu "Poljoprivredna politika – što očekuje hrvatske poljoprivrednike ulaskom u EU?" (prava i obveze poljoprivrednika) možete u cijelosti pročitati ovdje:

pdf buttonPoziv na predavanje

 
MALONOGOMETNI TURNIR U GAREŠNICI PDF Ispis E-mail
Srijeda, 04 Siječanj 2012 11:47

Malonogometna momčad općine Hercegovac sudjelovat će na Turniru mjesnih odbora grada Garešnice koji se održava povodom obilježavanja Dana grada. Turnir se igra u novoj sportskoj dvorani u Garešnici i to vikendima (petak, subota, nedjelja), počinje u subotu 7.1.2012. s početkom u 15 sati, a dnevni ulaz je 10 kn.

Momčad općine Hercegovac prvu utakmicu igra u subotu (7.1.) u 19.35 h protiv Kaniške Ive. Druga utakmica je na rasporedu u petak 13.1.2012. protiv Garešničkog Brestovca u 16.30 h. Općina Hercegovac igrat će u sljedećem sastavu: Jošćak Saša, Stankić Ivan, Topčić Velimir, Čegec Ivan, Kudlač Denis, Mlinarić Mario, Poredski Matija, Oršić Tomislav, Šimon Tomislav, Strabić Damir.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld