Općina Hercegovac
MAJEVA SVEČANOST PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 24 Svibanj 2012 11:11

Češka beseda Hercegovac ove nedjelje organizira tradicionalnu Majevu svečanost, stari češki običaj koji se u Hercegovcu održava već godinama. Stabla "majeva" postavljaju se ispred kuća mladih djevojaka, te ih se poziva na zabavu. Povorka s limenom glazbom prolazit će kroz Hercegovac od dopodneva do kasnih popodnevnih sati. Navečer, s početkom u 19.30 sati, na Trgu kralja Zvonimira održat će se prigodni program na kojem će nastupiti nekoliko čeških beseda iz okolice. U slučaju lošeg vremena program će se održati u Češkom domu gdje će biti i poznata Majeva zabava. Češka beseda Hercegovac poziva Vas da im se priključite i svojim dolaskom počastite ovu zaista jedinstvenu svečanost.

 
NASTAVAK UREĐENJA HERCEGOVCA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Svibanj 2012 12:23

Read moreNakon asfaltiranja parkirališta kod crkve i triju ulica, nastavljeno je s radom na uređenju Hercegovca. Tako je uređen okoliš oko Vatrogasnog doma, asfaltirana su parkilarišta, te prilazi garažama DVD-a Hercegovac. S asfaltiranjem se nastavilo u parku gdje su napravljene nove staze, te kod igrališta gdje je asfaltiran parking. Prošli tjedan postavljene su nove klupe uz pločnik od Vatrogasnog doma do pekare. Sada slijedi postavljanje kandelabera koji će obasjavati novi pločnik u središtu Hercegovca.

Više...
 
NOVOSTI NA STRANICI PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 10 Svibanj 2012 11:28

Na Internet stranici općine od sada su dostupne nove informacije kojima se može pristupiti u svakom trenutku:

Također, objavljene su i neke prijašnje odluke Općinskog vijeća koje se nalaze pod izborničkom stavkom Oglasna ploča:

pdf buttonOdluka o određivanju službenika za informiranje

pdf buttonOdluka o ustrojavanju Kataloga informacija Općine Hercegovac

pdf buttonIzvješće uredu za javnu nabavu

 
PREASFALTIRANE ULICE I NOVI PARKING PDF Ispis E-mail
Srijeda, 02 Svibanj 2012 13:05

Nedavno je na radost svih stanovnika Hercegovca i cjelokupne općine završen veliki projekt Betterment, te je tako općinsko središte dobilo novi moderniji izgled. Uz ovaj projekt napravljeni su i neki dodatni radovi. Tako su preasfaltirane tri ulice u središtu Hercegovca i to: Ulica hrvatskih branitelja u duljini od 612 m, Ulica Stjepana Radića 335 m, te Ulica Dragana Fuksa 300 m. Napravljen je i novi parking kod crkve sv. Stjepana Kralja, te je na taj način svima olakšano pohođenje nedjeljnih misa i svih drugih vjerskih događanja u našoj župnoj crkvi.

 
DOGAĐANJA NA PRAZNIK RADA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 26 Travanj 2012 08:43

U općini Hercegovac će i ove godine biti raznih događanja povodom Praznika rada. Već tradicionalno na prvo svibanjsko jutro mještane Hercegovca budi limena glazba Češke besede. Proslava praznika rada i ovaj put će biti na ribnjaku u Ilovskom Klokočevcu, gdje će se dijeliti grah. Organizator je Općina Hercegovac. No, tu nije kraj najavljenim događanjima. Konjički klub "Graničar" i ove godine organizira Prvomajsko jahanje. Jahat će se uz rijeku Ilovu od Ilovskog Klokočevca prema Sokolovcu i nazad. Duljina rute je oko 12 km.

 
KONCERT ZA ALENA PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 26 Travanj 2012 08:28

U ponedjeljak 30. travnja 2012. god. u Hrvatskom seljačkom domu u Hercegovcu s početkom u 20 sati održat će se Humanitarni koncert za Alena Horvata. Organizator je Hrvatska čitaonica Hercegovac, pokrovitelji su Turistička zajednica Sjeverna Moslavina i Općina Hercegovac, a medijski pokrovitelj Krugoval 93,1 Garešnica. Više o konceru možete vidjeti ovdje.

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld