Konjički klub Graničar PDF Ispis E-mail

Dana 26.03.2011. godine u Hercegovcu je održana osnivačka skupština, te je osnovan Konjički klub Graničar. Cilj kluba je okupljanje ljubitelja konja, učestvovanje s konjima na raznim svečanostima, sajmovima, druženje i jahanje. U klub se mogu učlaniti svi koji vole konje i koji se zele družiti na takav način sa ostalim ljubiteljima konja. Predsjednik kluba je Tomislav Lukinac, dopredsjednik Stevo Evaj, tajnik Zdravko Harauzek, a blagajnica Jasna Bašljan. Nadzorni odbor čine: Marko Oršić, Emanuel Markotić i Tomislav Bašljan. Klub trenutno ima 25 članova.

Klub je sastanku 17.09.2011. god. donio sljedeći plan rada za 2012. godinu:

1. – 2. mj. 2012. – Pokladno jahanje. Plan je da KK Graničar učestvuje u pokladama (maškarama) koje organizira Grad Garešnica i druga okolna mjesta. Učestvovalo bi 30 konjanika s konjima i 5 konjskih kola sa zapregama.

4 mj. 2012. – Konjički dani. Plan je da KK Graničar organizira smotru konja i konjske opreme. Okupili bi se konjari sa konjima i opremom te na cjelodnevnom izlaganju prikazivali svoje konje, konjsku opremu i konjske strojeve. Prikazali kako se koristi ta oprema i kako se radilo sa konjskim strojevima. Npr. Pokazivanje košnje sa konjskom kosilicom, oranje s konjima, drljanje, vučenje klada s konjima,... U planu je da to bude cjelodnevna manifestacija gdje bi se u program uključili i posjetitelji. Bilo bi im omogućeno jahanje, a isto tako bi mogli postavljati pitanja vezano za konje i konjsku opremu/strojeve. Predviđeni troškovi za logistiku: Pošto je cjelodnevna manifestacija sudionicima se mora osigurati jelo i piće, svakom sudioniku majica sa logom kluba, iskaznica sa imenom i prezimenom za na majicu, kartice za redare, te dovoz i odvoz strojeva i eventualno konja, sijeno za konje,... Očekuje se da će sudjelovat 40 konjara.

5. mj. 2012. – Majeva. Okupljanje konjara i projahivanje kroz Ilovski Klokočevac, Tomašicu i Kajganu povodom Prvog maja. Očekuje se 20 sudionika.

6. mj. 2012. - Mali maraton. Maratonsko jahanje pravcem Zdenčac, Palešnik, Trupinski Gaj, Velika Trnava, Ilovski Klokočevac i Tomašica. U Tomašici bi se organizirao ručak za sudionike.

7. mj. 2012. – Ilinje, Mlinska. Okupljanje članova kluba u Mlinskoj, te projahivanje kroz mjesto.

8. mj. 2012. – Hodočašće Marija Bistrica. Organiziranje odlaska zainteresiranih članova kluba na hodočašće.

05.08.2012. – Dan domovinske zahvalnosti. Obilazak mjesta gdje su pokopani branitelji iz Domovinskog rata.

9. mj. 2012. – OPG Sajam, Garešnica. Sudjelovanje KK Graničar na OPG sajmu. Projahivanje na otvaranju i zatvaranju sajma, te omogućavanje posjetiteljima da tokom sajma vide konje, te da malo projašu.

9. mj. 2012. - Marinje. Obilježavanje Marinja projahivanjem kroz mjesto sa konjskim zapregama i konjanicima.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 

Bicolor template supported by Naturalife Greenworld